UNITED WE STAND (RO)

summit-ul rezistenței – summit-ul represiunii – Solidaritatea este arma noastră

G20 a trecut, dar pentru noi nu este momentul să ne întoarcem la ritmul obişnuit al vieţii de zi cu zi. Mai bine de 100.000 de oameni din grupuri diferite și din toate curentele politice au protestat împotriva summit-ul G20 la Hamburg. Încă de dinainte, această rezistență a fost atacată. Tabere de protest și demonstrații au fost interzise, locuințe și centre sociale percheziționate. Activiști și activiste au fost abordați, amenințați și reținuți de către poliție sau nu au fost lăsați să intre în țară. Dar și în timpul zilelor de protest, nenumărate persoane au fost rănite de polițiști, iar sute de activiști și activiste au fost reținuți sau arestați. 36 dintre ei se află în continuare în arest preventiv, mulți dintre ei fiind tovarăși și tovarășe [1] veniți din alte țări să protesteze împotriva summit-ului G20.

Tovarășii și tovarășele noastre au fost băgați în pușcărie pentru că, împreună cu noi, au ieșit în stradă împotriva politicii inumane a celor de la G20 și împotriva summit-ului lor lipsit de orice sens de la Hamburg. Acum au nevoie de susținerea noastră! Nu ne gândin numai la cei arestați, ci și la mulți oameni care vor fi afectați de represiune în viitor. Concret, trebuie să existe mai multe feluri de solidaritate. E nevoie de bani pentru procesele legale, în apărarea persoanelor încarcerate, cât și pentru campania de informare în legătură cu G20 şi represiunea din timpul şi de după eveniment. Atât sprijinul individual, cât și o poziție comună fermă împotriva represiunii sunt necesare. Scopul nostru este o campanie internațională de solidarizare, atingând tot spectrul politic, în care mulți și multe persoane să se poată implice.

În ciuda tuturor mijloacelor de instigare folosite înainte de summit, nici media, nici autoritățile, nici forţele de securitate nu au reușit să ne despartă pe parcursul și după summit. Nici acum nu vor reuși! Chiar dacă summit-ul acesta s-a terminat, lupta noastră pentru o lume mai bună, fără războaie, exploatare, oprimare și închisori continuă. Vom duce această luptă împreună cu tovarășii și tovarășele încă incarcerate! United we stand!


Ce poate fi făcut la moul concret

  • strângere de bani și donații pentru cei și cele din pușcărie, pentru avocați/avocate, pentru procese legale, pentru susținerea campaniei…
  • organizare de evenimente de informare despre represiunea post-G20
  • petreceri, concerte, mese comunitare și seri de strângere de fonduri
  • realizarea de materiale informative (afișe, pliante, tricouri etc.) și diseminarea informaţiei în ziare locale şi website-uri de ştiri
  • manifestații și demonstrații
  • organizarea susținerii a rudelor și prietenilor și prietenelor persoanelor încarcerate
  • scriere de scrisori către persoanele încarcerate
  • orice alte acţiuni de solidaritate şi informare

Conturi bancare pentru conații:

Pentru costurile legale:
Rote Hilfe e.V.
Stichwort „G20“
IBAN: DE25 2605 0001 0056 0362 39
BIC: NOLADE21GOE
Sparkasse Göttingen

Pentru susținerea campaniei la fața locului:
Rote Hilfe e.V.
Ortsgruppe Hamburg
Stichwort: „United we stand“
IBAN: DE06 2001 0020 0084 6102 03
BIC: PBNKDEFFXXX

[1] „Tovarăș” aici face referință la toți militanții și militantele din mișcările anarhistă, antiautoritară, comunistă, feministă, etc.